Venstre i Vejen kommune
 
 
 

tålmodighed, tålmodighed, tålmodighed!

Af Morten Thorøe, Gruppeformand for Venstres byrådsgruppe


"Tålmodighed, Tålmodighed, Tålmodighed....

Det er hvad vi som Venstre-folk har brug for i øjeblikket. Og det er ikke altid let for os, der gerne vil se resultater og handling - men vi er nødt til at være lidt tålmodige! 

Vi mangler vores formand og det er ikke optimalt, at han er fraværende i øjeblikket. Men lad os udvise lidt tålmodighed overfor Jakob Ellemann-Jensen, så vi er sikre på, at han kommer tilbage på fuld kraft, når han forhåbentlig snart er retur. Og lad os så glædes over, at vores midlertidige ledelse med Stefanie Lose og Troels Lund Poulsen klarer opgaven fortræffeligt i formandens fravær.

 
 

Regeringsdeltagelsen kræver også stor tålmodighed fra vores side. Der er mange tiltag fra Regeringen, som jeg har svært ved at se mig selv i. Derfor er det også endnu mere vigtigt, at vi holder fast i, at Venstres deltagelse i Regeringen trods alt giver værdi for Danmark. 

Her er problemerne med de nye ejendomsskattevurderinger for mindre landejendomme et oplagt eksempel på, at Venstre gør en forskel - specielt for de mange tusinde ejendomme i vores landdistrikter, som nu får mulighed for en mere lempelig ejendomsskat. 

Kommunalpolitisk er det også tydeligt, at Regeringensdeltagelsen giver værdi. Vi har langt bedre adgang til informationer fra diverse forhandlinger og for at give vores kommunale vinkel på Regeringens politik end de partier, der ikke er med i Regeringen. Jeg håber f.eks. på, at Venstres forhandlere formår at få baglandets input med ind i det nye beskæftigelsessystem, som regeringen lige nu barsler med.

Vi er også nødt til at udvise tålmodighed og standhaftighed i vores støtte til Ukraines frihedskamp. Her går Venstre naturligvis forrest med støtte i både handling og ord. Det er i høj grad passende på Danmarks befrielsesdag, hvor andre før os udviste en hel anden grad af standhaftighed og tålmodighed end den som vi Venstre-folk er nødt til at mønstre i øjeblikket!"

 

 

medlemsmøde - venstre i vejen kommune

Sæt kryds i kalenderen den 15 maj, hvor Venstre i Vejen Kommune holder medlemsmøde i Rådhusets kantine kl. 19.30 om skolestrukturen i Vejen Kommune.


"Skole og Børn udvalget har lavet et grundigt eftersyn af strukturen på skole området. Der er primært fokuseret på skolestørrelser, ledelse, overbygning og skolegrænserne.

Skole og børn udvalget og efterfølgende byrådet tager senere i maj beslutning på baggrund af input fra blandt andre skolebestyrelser og borgermøder. Det er nu kogt ned til 9 scenarier, der stadig er i spil. Vi vil gerne høre Venstre medlemmernes holdning til de ændringer, der ligger i scenarierne", udtaler Claus Kulmbach, Formand for Skole og Børn Udvalget 


Se de 9 scenarier her.


Vel mødt!

 

 

generalforsamling i kommuneforeningen

Den 21 marts afholdte kommuneforeningen for Venstre i Vejen Kommune generalforsamling i Medius, Holsted, hvor godt 40 medlemmer deltog. 


Efter formandens beretning var der en rigtig god og livlig debat, som kom omkring mange emner. Der kom flere input og opfordringer, som bestyrelsen og byrådsgruppen vil tage med sig i det kommende års arbejde. 


Der var genvalg til formanden Arne Buchholt. Valgt som frit-valgte medlemmer af kommuneforeningens bestyrelse blev Svend Erik Jessen, Helge Elbæk, Vagn Sørensen og Ole Rasmussen. 


Efter generalforsamlingen gav Vagn Sørensen et indblik i byrådets arbejde i det første år, samt hvad der kommer i de kommende år. Det gav efterfølgende også en god debat om flere emner. 


Bestyrelsen konstituerer sig i den nærmeste fremtid.

 

 

open by night i vejen!

Tak for en god Open by Night i Vejen den 28. April. Det var dejligt at snakke politik med de mange gæster - og lidt koldt. Tak for indsatsen - Marion Mortensen, Vagn Sørensen, Henrik Pihl Jessen, Niels Erik Storm, Troels Melvang, Morten Thorøe og alle andre gode Venstrefolk der gav et nap med

 

 

af kommuneforeningsformand arne bucholt

Nu gav det en smule regn og et lille ophold i de sidste opgaver i forårssåningen i marken, og så blev der også et lille øjeblik til at skrive lidt til nyhedsbrevet.

Lad os starte med en god nyhed, Jakob Ellemann har det meget bedre og forventer at vende tilbage. Der er ikke sat dato på endnu, men jeg mener, hellere tage en måned mere, og så komme tilbage helt fit for fight, end at komme for tidligt tilbage og så starte med at køre alt for meget på pumperne. I hans stilling er der jo ikke mulighed for en langsom opstart med et par timer om dagen i et stykke tid som man normalt vil anbefale. Dagen efter Jakob er tilbage, vil journalister og oppositionen have glemt, han har været sygemeldt og kræve svar på både det ene og det andet.

I den her forbindelse synes jeg også, det er på sin plads at rose både Stephanie Lose og Troels Lund Poulsen. De har virkelig taget ansvaret på sig og stillet sig i front for Venstre under Jakobs sygemelding - og de gør det godt! Senest så vi det til mødet i Kolding på deres tur rundt i landet. De har sat sig ind i tingene, så de ved, hvad det handler om. Det kunne vi også opleve i svarene på spørgsmål fra tilhørerne.

Nogen spørger til Venstres meningsmålinger, og ja de ligger ikke for godt for tiden. Hvad gør vi ved det? Mit bud er, at der er noget reparationsarbejde fra valgkampen i form af hvad man sagde inden, og hvad man siger og gør efter. Stephanie Lose sagde det egentlig meget godt i Kolding. Vi vil gerne have en formand, der melder klart og kontant ud. Risikoen ved det er så, at vi kan komme i en situation, hvor vi er nødt til at tage ordene i os igen, fordi der er opstået en ny situation. Det er en svær balancegang. Der skal vi også være lidt bedre til at forklare, at vilkårene har ændret sig og åbnet op for nye muligheder for at få Venstres politik ført ud i livet. En anden grund til meningsmålingerne er, tror jeg, at vi alle lige skal vænne os til et nyt regeringssamarbejde. Kan de nu det de vil og kan de samarbejde? Vi må være ærlige og sige, at håndteringen af et par emner kunne have været klaret bedre. Jeg tror, de har lært af det, men der vil komme flere reformer og udspil, som er påkrævet, hvis vi vil opretholde vores samfund, og som ikke vil være populære beslutninger.


Fortsat godt forår.

Arne Buchholt

 

 

kommende arrangementer

Kommende arrangementer i LOF Kongeå:


I maj-juni tilbyder LOF Kongeå i samarbejde med Carl Holst en historisk foredragsrække;


1. FOREDRAG i rækken er d. 22. maj 2023 fra kl. 19-21, Slesvig historierne. Mange har hørt om hertugdømmet Slesvig. Men hvad var baggrunden for dannelsen og hvordan fungerede det frem til nederlaget i 1864. Herunder baggrunden og indholdet i de nationale kampe.


2. FOREDRAG i rækken er d. 30. maj. 2023 fra kl. 19-21, National kamp for danskerne under tysk fremmed herredømme. Kampen for danskheden under det tyske fremmedherredømme efter nederlaget i 1864 og grænsedragningen langs Kongeåen. Skoler, kirker, forsamlingshuse og mange andre ting spillede en rolle i kampen for bevarelsen af danskheden.


3. FOREDRAG i rækken er d. 6. juni 2023 fra kl. 19-21, Skibelund Krat og Skamlings banken -2 nationale mødesteder. Baggrunden for og indholdet i de to nationale mødesteder. Hvorfor fik de så stor betydning.


4. FOREDRAG i rækken er d. 13. juni 2023 fra kl. 19-21, Rødding by og højskolens historie. I 1844 blev bondelandsbuen Rødding valgt som hjemby for Danmarks første folkehøjskole.


Mere information og tilmelding her

 

 

LOF Kongeå arrangerer besøg i VEJEN GOLFKLUB den 31/5. Kom og hør om livet i en golfklub med 800 medlemmer og prøv også at slå til en golfbold med vejledning af en golftræner. Der er mulighed for at stille spørgsmål undervejs.

Program:
1. Orientering om golf spillet og Vejen Golfklub ved Manager Torben Kastbjerg
2. Sandwich og øl/sodavand
3. Prøv at slå til en bold ved golftræner William Kendler.

Mere information og tilmelding her.

 

 

LOF Kongeå arrangerer i samarbejde med TBS Grillshop i Brørup en guidet tur i firmaet d. 28/6, hvor sortimentet bliver gennemgået. Kom og lær mere om grill, røgeovne, pizzaovne og alt, hvad der rører sig indenfor grillverdenen i Danmark.
Det bliver en spændende aften, hvor der i løbet af arrangementet bliver serveret smagsprøver af pizza og andre lækkerier fra grillen.


Mere information og tilmelding her.

 
 
 
Ønsker du at kontakte Venstre i Vejen kommune, kan du skrive til vejenvenstre@gmail.com

Venstre i Vejen kommune
c/o Venstres Landsorganisation Søllerødvej 30 Holte 2840 Danmark